Cofax 2003 - výročné stretnutie IT komunity

19.04.2003 Celý región

13. ročník podujatia Cofax ponúka komplexnú spoločenskú udalosť zameranú na prezentáciu info-komunikačných technológií, ľudí a firiem v tejto oblasti.\r\n\r\nBra...
13. ročník podujatia Cofax ponúka komplexnú spoločenskú udalosť zameranú na prezentáciu info-komunikačných technológií, ľudí a firiem v tejto oblasti.

Bratislava, 2. apríla 2003. Súčasťou podujatia Cofax 2003 je výstava hardvéru, softvéru, telekomunikácií, digitálnej fototechniky, kancelárskej techniky, ako aj vedecké konferencie. Tohtoročný Cofax prináša opäť niekoľko noviniek.

Samostatnú sekciu venovanú digitálnej fotografii a fototechnike fotoGRAFIE SK 2003, technologicko-zábavný pavilón PC PARK a prvým ročníkom štartuje IT Golf Cup. Od 23. do 26. apríla 2003 sa už tradične Cofax predstaví v priestoroch bratislavskej Incheby.

V rámci podujatia Cofax sa po prvýkrát uskutoční špecializovaná časť fotoGRAFIE SK 2003, zameraná na digitálnu fototechniku a problematiku s tým spojenú. Špecializovaná sekcia pozostáva z prezentačných priestorov, fotoateliéru a seminárnej miestnosti.

Prvým ročníkom štartuje golfový turnaj IT Golf Cup, určený pre spoločnosti z oblasti informačných technológií a ich zákazníkov. Turnaj bude organizovaný ako súťaž firemných družstiev a uskutoční sa 26. apríla 2003 v golfovom areáli maďarského Dunakiliti.

Technologicko-zábavný pavilón PC PARK ponúkne možnosť vyskúšať si najnovšie technológie z oblasti výpočtovej techniky. K dispozícií bude 50 multimediálnych pracovných staníc s vysokorýchlostným pripojením a najnovším multimediálnym softvérom, elektronické encyklopédie, učitelia cudzích jazykov a multimediálne domáce kino.

Po úspechu myšlienky z minulého roku, otvorí aj v tomto roku svoje brány Technologický pavilón. Produktovo orientovaný prezentačný priestor hi-end výrobkov, riešení IT priemyslu. V pavilóne sa predstavia také úspešné firmy ako HP, IBM, Apple, HTC alebo Microsoft.

So svojou expozíciou nebude chýbať ani Business Software Alliance. Hlavným predmetom činnosti bude aj na Cofaxe osveta a vysvetľovanie dôležitosti dodržiavania autorských práv k počítačovým programom ako aj informácie o povinnostiach a následkoch ich porušenia.

Tretím ročníkom v rámci podujatia Cofax pokračuje vyhlásenie IT osobnosti a IT firmy roka. Neformálne združenie slovenských žurnalistov pôsobiacich v info-komunikačných technológiách, zástupcovia akademickej obce a profesijných združení vyhlásia výsledky na slávnostnom IT gala večere 23. apríla 2003 v bratislavskej Redute. Na základe informácií z dotazníkov porota hlasovaním zostavila užšie nominácie piatich osobností a piatich firiem bez určenia poradia.

Jednou z najvýznamnejších sprievodných akcií výstavy je 9. ročník medzinárodnej vedeckej konferencie Cofax-Telekomunikácie 2003. Hlavnou témou konferencie je liberalizácia elektronických komunikačných a hlasových sietí. Gestorom výstavy je Ministerstvo dopravy pôšt a telekomunikácií SR.

V súťaži Počítadlo 2003 udelia zástupcovia odbornej tlače cenu za mieru prínosu a inovatívnosti. Ani tento rok nebude chýbať Jarná konferencia počítačovej grafiky, najstaršie každoročné stretnutie vedeckej komunity z tejto oblasti v Strednej Európe.
 

Vyberte región